Livemuziek tijdens high-end audioshow blijkt onmisbaar voor publiek

Speciale liveconcerten tijdens X-fi Audioshow prachtig initiatief.

2 oktober 2012 – Zaterdag 29 en zondag 30 september heeft de 3e editie van de X-fi Audioshow plaatsgevonden. Duizenden mensen kwamen vanuit verschillende landen om de grootste high-end audioshow van de Benelux te bezoeken. Dit jaar waren er voor het eerst unieke liveconcerten te beluisteren, uitgevoerd door pianiste Natalia Ivashina en cellist Lucas Bunge. Het initiatief om deze speciale concerten te organiseren werd door de bezoekers ernorm gewaardeerd.

Optredens tijdens X-fi
Speciaal voor alle high-end audioliefhebbers heeft Caspar Bunge, organisator van het evenement, besloten om tijdens deze 3e editie de bezoekers te trakteren op zes prachtige liveconcerten van elk ca. 30 minuten.  De liveconcerten tijdens de X-fi Audioshow waren een groot succes!

Natalia IvashinaPianiste Natalia Ivashina.

Toptalent
De optredens tijdens het evenement werden verzorgd door twee fantastische muzikanten. Pianiste Natalia Ivashina (23) bracht samen met Cellist Lucas Bunge (83) prachtige muziekstukken ten gehore in vier duo-concerten. Zij speelden werken van Pjotr Tsjaikowski, Anton Arenski en Joaquin Nin. Bovendien werd speciaal voor deze liveconcerten een schitterende Henk Hupkes vleugel ter beschikking gesteld.

Vleugel Henk Hupkes
Een prachtige Henk Hupkes vleugel.

Bijzondere pianoconcerten
Naast de duo-concerten heeft pianiste Natalia Ivashina op beiden beursdagen tevens een prachtig solo pianoconcert gegeven. Op zaterdag luisterde het publiek aandachtig naar prachtige werken van Wolfgang Amadeus Mozart, Johann Sebastian Bach en Frédéric Chopin. En op zondagmiddag bracht de Russische pianiste het publiek compleet in extase met een prachtige uitvoering van de indrukwekkende Piano Sonate in b mineur van Franz Liszt! “Haar prachtige en unieke performance heeft mij diep geraakt, ik word daar ontzettend gelukkig van…”, bedankt een zichtbaar geëmotioneerde bezoeker na afloop van het concert met tranen in zijn ogen.

Enorme opkomst
De luisterzaal, die speciaal voor de liveconcerten was ingericht, bleek meerdere malen te klein om aan alle muziekliefhebbers plaats te bieden. De gelukkigen die op tijd voor de zaaldeur stonden en een plek wisten te bemachtigen hebben hun enthousiasme hoorbaar en zichtbaar geuit richting de artiesten en de organisatie.

zaal
Grote opkomst en zeer geïnteresseerd publiek.

“We want more”
De reacties waren enorm positief en de wens om ook volgend jaar liveconcerten te organiseren is groot. De bezoekers lieten blijken de livemuziek tijdens deze audioshow ommisbaar te vinden. Een van de vele enthousiaste bezoekers licht toe: “Alle high-end audioapparatuur kan nog zo goed zijn, maar niets gaat boven livemuziek. Bravo!”.
Naar alle waarschijnlijkheid kunnen de bezoekers van de X-fi Audioshow volgend jaar wederom gaan genieten van nieuwe prachtige liveconcerten.

Natalia Ivashina en Lucas Bunge
Met dank aan pianiste Natalia Ivashina en cellist Lucas Bunge.

Professionele audio-opname
Een aantal van de concerten is tijdens het evenement live opgenomen door STS Digital. Deze opnamestudio heeft de concerten doorgestuurd naar de stand van Metrum Acoustics zodat de bezoekers tijdens de optredens ook digitaal konden meegenieten.
Er is een grote kans dat een deel van het opgenomen audiomateriaal binnenkort op internet terug te luisteren zal zijn.

Voor iedereen die met plezier naar Natalia Ivashina geluisterd heeft, of haar helaas gemist heeft maar wel op de hoogte wil blijven, is er goed nieuws. Dit najaar gaat de Russische pianiste een nieuwe CD opnemen. Hoogstwaarschijnlijk zullen STS Digital en Metrum Acoustics bij deze opname betrokken zijn. Wilt u op de hoogte blijven van deze CD-release? Laat dan uw e-mailadres achter op deze website.

Voor informatie over de piano’s en vleugels van Henk Hupkes, ga naar www.henkhupkes.nl

Voor informatie over STS Digital en Metrum Acoustics, ga naar www.sts-digital.nl en www.nosminidac.nl